Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата не се отваря с ключа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата не се отваря с ключа

Начи колата е 2ка бензинка като вкарам ключа в вратата централното работи ,а като натисна копчето на ключа лампичката (блещука ), а и смених батерите и неще да отключи някои да е имал този гаден проблем и от какво може да е и пи кои да отида да го оправи деба ,че зимата иде и ако замръзне ключалката гадно нема отключване :/ Мерси на сички отзовали се колеги !
    Alfa 147 JTD+ & Alfa 159 JTD +

Първоначално публикувано от seepo Покажи съобщение
    Начи колата е 2ка бензинка като вкарам ключа в вратата централното работи ,а като натисна копчето на ключа лампичката (блещука ), а и смених батерите и неще да отключи някои да е имал този гаден проблем и от какво може да е и пи кои да отида да го оправи деба ,че зимата иде и ако замръзне ключалката гадно нема отключване :/ Мерси на сички отзовали се колеги !
    Колега при мен беше така само че не знам при теб дали е същия вариант на ключа (прибиращ се с фабр. аларма) и ходих при БОБО , не знам какво е правил но го оправи !
    Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Казваш, че не отклюва. Предполагам че и не заключва.
      Ако е така и дистанционното изобщо не работи, пробвай да доближиш дистанционното до третия стоп. Под него е приемникът. Добре е да се провери да няма някой лош контакт по приемника. Имаш ли фабрична аларма?

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

да нито отключва нито заключва ,а ключа е от по старите червени дето не се прибират иначе свети ,че работи ма как така изведнъж спря нз. страно да няма некое реле може да е изгоряло незнам и др. се чуда да не са срезали некои кабел тия от газаджите ,че слагах газ ма си работеше след тях ,а за аларма има маи е фабрична ма не съм сигора

Comment

да нито отключва нито заключва ,а ключа е от по старите червени дето не се прибират иначе свети ,че работи ма как така изведнъж спря нз. страно да няма некое реле може да е изгоряло незнам и др. се чуда да не са срезали некои кабел тия от газаджите ,че слагах газ ма си работеше след тях ,а за аларма има маи е фабрична ма не съм сигора
          Провери приемника за разкачен или лошо контактуващ конектор. Намира се под третия стоп (под кората).
          Провери и конектор D25-A. Намира се вляво и под таблото с презпазителите. Ограденото с червено на скицата:

Иначе е много вероятно причината да е в самия излъчвател (ключа). Това, че свети не означава, че излъчва. Това няма как да го провериш с подръчни средства.
          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 01:28.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

ще вид и ще пиша мерси

Comment

кво

кво стана и аз имам същия проблем,ключовете работят,излъчват със сигорност но нищо не се случва
              Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V
              Alfa Romeo 155 1.8 8v TS

Comment

ми още не съм ходил имах доста работа ,но ако ти имаш по бърз успех да споделиш

Comment

колеги за да не пускам нова тема искам да попитам,при мен не се отваря с копчето само с ключа,копчето за багажника бачка,задна дясна врата не се отключва явно машинката не бачка.ключа е черният които се пребира мерси предварително
                  alfa romeo 145 1.6 16v TS 97 120hp sigpic CRASH
                  145 1.6 16v TS 99
                  166 2.4 JTD 150(hp)

Comment

Първоначално публикувано от PacheV Покажи съобщение
                    колеги за да не пускам нова тема искам да попитам,при мен не се отваря с копчето само с ключа,копчето за багажника бачка,задна дясна врата не се отключва явно машинката не бачка.ключа е черният които се пребира мерси предварително
                    Свали и отвори модула за централното M80 (жълтата кутийка зад ICS - а), като за целта ползвай това ръководство. Провери за поражения от проникнал антифриз и ако има такива, почисти и възстанови прекъснали писти.

Успех!

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Виж ECOTRONIC-и при мен беше така.
                      166 2.4JTD-00г.

Comment

кво е тва къде седи

ECOTRONIC -кво е тва къде седи
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V
                        Alfa Romeo 155 1.8 8v TS

Comment

Първоначално публикувано от RASI Покажи съобщение
                          ECOTRONIC -кво е тва къде седи
                          В пост № 10 по темата съм дал линк, но ще сложа снимките и тук:

Ако все още не е ясно, питай.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

добре колега за мен същото ли се отнаса аз нямам копче за централното просто с ключа неиска да отключи или заключи а ключа работи и рчно като вкарам ключа работи централното (ключа е от старите червени с гумичката) Че нещо се разводни темата та да питам

Comment

добре колега за мен същото ли се отнаса аз нямам копче за централното просто с ключа неиска да отключи или заключи а ключа работи и рчно като вкарам ключа работи централното (ключа е от старите червени с гумичката) Че нещо се разводни темата та да питам
                              И при теб може да е проблема от жълтата кутийка. Този модул управлява централното като се задейства по 2 начина:
                              1 - От контактите на бравите (това което при теб работи)
                              2 - От сигнал, който идва от приемника на дистанционното.

Проблем по т. 2 също може да се дължи на проникнала в модула течност.
                              Така че, провери го.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X